Kuivajokisuun alajuoksun kehittäminen, vaihe III, Kuivajokisuun veneilyn runkoväylä, rantaväylät sekä ruoppausmassojen läjitykset

18.1.2023

Tervehdys osakas tai Kuivajoen alajuoksun asukas tai kesäasukas,

Kuivaniemen osakaskunta on hakemassa vesilupaa vuonna 2023 Kuivajoen alajuoksun runkoväylän ruoppaamiseksi. Suunnitelmia esitellään torstaina 26.1.2023 klo 18 alkaen Nelosparkissa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Teams-yhteydellä. Suunnitelmissa näytetään mitä ja mistä ruopataan ja minne läjitetään. Viimekädessä viranomainen päättää mikä on sallittua ja mikä ei ruoppausasioissa, ja ohjeistaa asioista luvan muodossa.

Samalla esitellään runkoväylästä lähteviä tai siihen liittyviä ranta-asukkaiden mahdollisia väyliä, joille haetaan lupaa myös osakaskunnan toimesta. Näiden väylien ruoppausrahoitusta katsotaan sitten erikseen, kuinka niissä osakaskunta voi tulla ja saa tulla vastaan. Varmaa on, että osa kustannuksista tulee näistä väylistä myös ranta-asukkaiden maksettavaksi, jos väyliä halutaan toteuttaa (pakkoa ei ole). Jos osakaskunta hakee myös näihin rahoitusta, on yleistä, että julkista rahaa saadaan noin 50 % kustannuksista ja toinen puoli pitää maksaa yksityisellä rahalla.

Ilmoitatko sähköpostisi osoitteeseen kuivaniemen.osakaskunta@gmail.com, niin saat Teams linkin sinne. Jos olet tulossa paikan päälle, niin ilmoita siitäkin, sillä tilaa Nelosparkin palaverihuoneessa on noin 30 henkilölle, jotta voimme tarvittaessa etsiä isommat tilat tilaisuudelle.

Hoitokunta

Lähde: https://www.rannikonvesirakennus.fi/