Poikkeusluvalla pyynti

4.6.2018

Olemme saaneet ELY-KESKUKSELTA poikkeusluvan kalastaa alueellamme kirjolohia, johtuen IHN-virus vaarasta. Jos haluat käyttää tätä poikkeuslupaa kalastaessasi  verkoilla ja muilla laillisilla pyydyksillä sinun on sitouduttava seuraaviin asioihin:

 1. Sinun tulee rekisteröityä uudelleen, vaikka olet jo verkkomerkit pyyntiin saanut: ilmoita nimesi, osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi osakaskunnalle osoitteeseen: kuivaniemen.osakaskunta@gmail.com tai soita tai tekstaa Olli Dahl 040 540 1070
 2. Sitoudut noudattamaan IHN-kalastusvälineiden käsittelyohjetta, kts. liite
 3. Verkon solmuväli saa olla enintään 55 mm (tätä pienemmät koot ovat kaikki sallittuja)
 4. Verkkoja saa olla yhdellä pyytäjällä 8 kpl ja juotin enimmäispituus saa korkeintaan olla 240 metriä.
 5. Sallittuja pyyntipaikkoja ovat osakaskunnan merialueet ja jokialue Runtinkosken alapuolelle asti.
 6. Kaikki kalat on nostettava ylös mitä verkoilla, loukuilla/rysillä saadaan, mitään kaloja ei vapauteta veteen takaisin
 7. Alamittaiset lohet ja taimenet toimitetaan EVIRALLE tutkittavaksi (Tarkemmat ohjeet ja tarvittaessa toimitusohjeet saat soittamalla Perttu Koski, 040 569 4541).
 8. Merilohia saa ottaa 2 kpl / vrk sen jälkeen kun lohen rauhoitus loppuu. Osakaskunnan vesialueella ja Kuivajoessa lohia saa lohia ottaa jo nyt talteen.
 9. Poikkeuslupapyynti tulee lopettaa, kun hoitokunta niin päättää, ja heti kun rekisteröityneille kalastajajille saadaan asiasta ilmoitus toimitettua
 10. Sinun tulee ilmoittaa heti, kun saat kirjolohen soittamalla tai laittamalla teksti- tai whats-upp viestiä numeroon Olli Dahl 0405401070. Ilmoita myös paikka, kalan pituus ja paino.
 11. Sitoudut lähettämään saamasi kirjolohen tarvittaessa EVIRALLE (Tarkemmat ohjeet ja tarvittaessa toimitusohjeet saat soittamalla Perttu Koski, 040 569 4541).
 12. Osakaskunta ja viranomaiset valvovat tehostetusti kalastusta, jos olet jostain laillisuusasiasta epävarma, niin ota yhteyttä Timo Väänäseen (+358 295 037 567), joka valvoo merellä ja myös osakaskunnan vesialueella kalastusta tulevana kesänä.